Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+361/239-9774

Faszenes grillsütők a Pujadastól

Faszenes grillsütők a Pujadastól Faszenes grillsütők kültéri és beltéri használatra egyaránt.

Nincs is annál jobb, mint amikor az első meleg tavaszi napok egyikén beizzítjuk a kerti grillt, és összehívjuk a barátokat egy nagy beszélgetésre, sütögetésre. Milyen egyszerű egy ilyen partit levezényelni, amikor jó az idő! De mit tegyünk, ha késő ősszel, vagy télen kívánjuk meg a faszenes grill nyújtotta ízeket? Valószínűleg erre gondoltak a Pujadas mérnökei is, amikor megalkották a beltéren is használható faszenes grillsütőket.

A sütő működése

Alábbi ábránkon a sütő működésének rajzos bemutatása követhető végig:

Faszenes grillsütő működése

 

A faszenes grillsütők lehetővé teszik számunkra, hogy zárt tűztérben készítsünk fenséges fogásokat.

A grillsütő a hagyományos vegyes tüzelésű kazán működési elvét alkalmazza. A levegő beáramlásának szabályozásával ellenőrzésünk alatt tarthatjuk a hőmérsékletet, a füst mennyiségének szabályozásával pedig különleges ízt adhatunk az ételeknek.  Az üzemi hőmérséklet (250-350°C) elérésekor a levegőutánpótlás elzárásával stabilan tarthatjuk a sütőtér hőmérsékletét, ezzel növelve a sütő élettartamát is. 

Biztonsági elemek

A grillsütőt több biztonsági elemmel is ellátták. A belső tűztérben egy nagy kiterjedésű vaslap fizikailag akadályozza meg a láng kijutását a tűztérből a kémény felé. A felső légáramlásszabályzó fölé egy másik, biztonsági kéményelemet is beépítettek, mely szintén a láng kijutását hivatott megakadályozni.

 

 

A sütő kialakításának legfőbb előnyei

Faszenes grillsütő előnyei

 

A süllyesztett tűztér megkönnyíti a faszén adagolását, melyet a műszak kezdetén egyszer kell csak elvégezni, és a teljes ebéd- vagy vacsoraidőt végigdolgozhatjuk vele. 

 

A magasabb éléskamra több helyet biztosít a rácsnak, a sasliktálcának és az edényekben készülő ételeknek.

 

A grillrács elhelyezésére több pozíció is rendelkezésünkre áll, ezzel növelve az egyszerre elkészíthető ételek mennyiségét.

 

A belső tűzfal a működés teljes biztonságáról gondoskodik.

 

 

 

Választék

A Pujadas faszenes grillsütők 3 féle méretben készülnek az étterem mérete illetve a vendégszám alapján: 50, 90 illetve 140 adagos változatban.

Amennyiben a készülék a vendégtérben kerül elhelyezésre, mert például látványsütéssel is foglalkozunk, akkor fontos lehet, hogy milyen színű ajtóval vásároljuk meg a grillsütőt, hogy minden tekintetben passzoljon a hangulathoz. Ennek érdekében a Pujadas 5 féle színben (citromsárga,  sárga, narancssárga, piros, szürke és fekete) készíti igény szerint a sütőket. A festett változat mellett nemsokára rozsdamentes ajtóval is rendelhetjük a grillt.

Tartozékok, kiegészítők

A sütőhöz az alapkészletben egy grillrács, egy csipesz, egy piszkavas, egy lapát és egy kefe tartozik.

Külön rendelhető hozzá a három részből álló kémény: a felső légáramlásszabályzó, a biztonsági kéményelem, a kéménykalap.

Az étlap összetétele alapján rendelhetünk extra rácsot, sasliktálcát, 4, 6 vagy 8 darabból álló moduláris tálcarendszert, illetve öntött alumínium edényeket.

A gyártó kínál méretben hozzáillő rozsdamentes állványt, vagy szekrényt is, mely rendelhető akár gurulós változatban is, hogy megkönnyítsük a grillsütő mozgatását az időjárásnak megfelelően a kerthelyiség és a konyha között.

Faszenes grillsütő kiegészítők Faszenes grillsütő kültéri használat

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: grill