Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+361/239-9774

Liebherr borhűtők - tökéletes klíma a nemes borok számára

Ha borról van szó, mindig nagyon fontos a helyes hőmérséklet. A szőlő tökéletes érését biztosító környezettől kezdve, a borkészítés érlelési folyamatain át egészen a kész bor kiegyensúlyozott hőmérsékletű tárolásáig. És ami a legfontosabb, a hőmérséklet határozza meg a bor ízét és aromáját - a szervírozási hőmérséklettől függ, mennyire fogják élvezni és értékelni a bort. 

A hőmérséklet emelkedésével megnő a bor molekuláinak kinetikus energiája, ami gyorsítja az öregedési folyamatot, és így a minőség romlásához vezet. Ezért ajánlott a bort hosszabb idejű tároláskor +10 és +12 ºC közötti hőmérsékleten tartani. A legfontosabb az állandó hőmérséklet fenntartása, mert a hőfokingadozások rontják a bor minőségét. Abban pedog, hogy mennyire ízlik egy bor, meghatározó szerepe van, hogy milyen hőmérsékleten fogyasztják.

Az előnyök áttekintése: 

 • A bortároló szekrényekben könnyen cserélhető Fresh Air aktív szénszűrő található, amely optimális levegőminőséget biztosít a borszekrényben.
 • A teljesen kihúzható teleszkópos sínre szerelt polc akár 30 állított palack számára is helyet biztosít. Ideális a kimért borok értékesítéséhez, valamint a boros palackok bemutatására. A palacktartók igény szerint a palackok méretéhez állíthatók. 
 • Két nagyhatékonyságú ventillátor csökkenti az energiafogyasztást, és  gondoskodik az optimális hőelosztásról a Liebherr hűtési rendszer segítségével. 
 • A LED-es világítás teljesen síkba épített és az üvegajtós készülékekben folyamatos üzemmódba is kapcsolható, és a belső tér egyenletes megvilágítását is biztosítja. 
 • A teleszkópos sínekre szerelt stabil fa polcok jó láthatóságot és könnyű hozzáférést biztosítanak. A kezeletlen fából készült polcok optimálisan illeszkednek a bordói palackok tárolásához.
 • A zár megakadályozza a nem kívánt hozzáférést. A szabadon álló borhűtő készülékek esetében a zár az ajtó oldalába van beépítve.
 • Az ergonomikus slimline ajtófogantyú rozsdamentes acélból kiemeli a finom kialakítást.
 • A megbízható UV-védelem mellett a sötétített hőszigetelt üvegajtó tökéletes rálátást is biztosít a borokra.
 • Az innovatív érintő elektronika folyadékkristályos kijelzővel biztosítja, hogy az egyes zónákban egyedileg beállított hőmérsékletek folyamatosan fennmaradjanak. A digitális hőmérséklet kijelző fok pontosan mutatja a beállított értékeket. Az érintőfelület finom megérintésével minden funkció könnyen és kényelmesen beállítható.
 • Az ajtó zsanérok további eszközök nélkül is cserélhetők és lehetővé teszik a készülékek új helyszínen történő felállítását.
 • Az önműködően záródó ajtó könnyen cserélhető mágneses tömítéssel szorosan illeszkedik és megakadályozza a hideg felesleges kiáramlását.

Tökéletes szortiment a borok szerelmesei számára:

Vinidor típuscsalád

A Vinidor típusú bortemperáló szekrények hihetetlen rugalmasságot kínálnak: egyetlen készülékben egyesítik a tároló és a több hőmérsékleti zónás készülékek minden előnyét. A típuscsalád készülékeit két vagy három hőmérsékleti zónával szállítjuk, ahol a zónák hőmérsékletét egyedileg be lehet állítani + 5 ºC és + 20ºC között a kívánt értékre. Így a három hőmérsékleti zónás készülékben egyszerre lehet a saját optimális szervírozási hőmérsékletén tárolni a vörösbort, a fehérbort és a pezsgőt. A Vinidor típusú borhűtők a hosszabb idejű tároláshoz is tökéletes klímát nyújtanak. A hőmérsékleti zónák változatos mérete és teljes körűen beállítható hőfokszabályozása révén ezek a készülékek lényegében bármilyen borgyűjteményhez alkalmasak lehetnek.

Borklíma szekrények

A borklíma készülékek a borospincékhez hasonló körülményeket biztosítanak. Ezért ideális választást jelentenek akár a hosszabb idejű tároláshoz is, akár akkor, ha nagy borkészleteket kell mindig a tökéletes szervírozási hőmérsékleten tartani. A +5 ºC és +20ºC közötti megfelelő értékre beállított hőmérséklet állandó és a készülékben mindenhol egyenletes.

Több hőmérsékleti zónás bortemperálók

A Vinotek típuscsalád több hőmérsékleti zónás bortemperáló szekrényei változatos tárolási körülményeket biztosítanak, így a különféle bortípusokat a legkedvezőbb fogyasztási hőmérsékletükön lehet tartani. Az általunk használt innovatív klimatizálási technológia fokozat nélküli hőmérsékletrétegeződést alakít ki a készülékben.  Ennek eredményeképpen a vörösbort +18ºC-on lehet tárolni a felső részen, az alsó rész +5ºC -os hőmérséklete ideális a habzóbor és a pezsgő számára, középen pedig a fehérborhoz tökéletes a hőmérséklet. 

Rendezés:
Nézet: